למביאסי מבשל • רטבים וקרוטונים וסלט סטייק תאילנדי

יוסי צלניקר 1 Comment on למביאסי מבשל • רטבים וקרוטונים וסלט סטייק תאילנדי

קבלו את המתכונים המנצחים של יוחנן למביאסי לשבוע הקרוב • רוטב אשכוליות ויניגרט דל קלוריות לסלט, רוטב דבש בלסמי דל קלוריות לסלט, קרוטונים לסלט בטעם עשבי תיבול וסלט סטייק תאילנדי

21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on עידו אביב וקאלקידן מהרי הי"ד נפלו בעזה; "השארת לבבות מרוסקים"

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

סלט סטייק תאילנדי

המתכון מיועד ל – 4 מנות

 

המצרכים:

 

לסטייק:

 

2 סטייק עין

פלפל

ומלח גס

 

למרינדה:

 

1/4 כוס מיץ טרי

1 כף רוטב סויה

1 כף סוכר

1/4 – 1/2 כפית פתיתי פלפל אדום

3 כפות שמן

 

לסלט:

 

250 גר' גזר

1 ראש חסה חתוך לרצועות

1/2 כוס עלי נענע טריים

 

לקישוט:

 

1 כוס נבטי שעועית

1/3 כוס בוטנים קלויים

 

אופן ההכנה:

 

  1. מטבלים את הסטייק במלח ופלפל ומניחים בתבנית אפייה.
  2. בקערה בינונית או בכוס מדידה, מערבבים יחד את מיץ הלימון, רוטב הסויה, סוכר, פתיתי פלפל והשמן.
  3. שופכים 1/4 מכמות המרינדה על הסטייק, הופכים את הסטייק כך שיקבל כיסוי מלא. מניחים לספיגת הטעמים במשך חצי שעה.
  4. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מבשלים את הסטייק, כל צד למשך 2 – 3 דק', לדרגת מדיום רייר.
  5. מעבירים את הסטייק לקרש חיתוך, מכסים בנייר אלומיניום וממתינים למשך 5 – 10 דק'.
  6. חותכים את הסטייק לרצועות בעובי 2.5 ס"מ, וכל רצועה לחצי.
  7. מעבירים את רצועות הסטייק לקערה ומערבבים עם יתרת המרינדה.
  8. קולפים את הגזר בעזרת קולפן לרצועות דקות ומוסיפים לקערה, יחד עם החסה, ועלי הנענע ומערבבים.
  9. מפזרים מעל כל מנה נבטי שעועית ובוטנים.

 

 

קרוטונים לסלט בטעם עשבי תיבול

המתכון מתאים ל – 6 מנות

 

המצרכים:

 

1/2 בגט חתוך לקוביות

2 כפות עשבי תיבול איטלקיים מיובשים

2 כפיות אבקת שום

6 כפות שמן זית או חמאה מומסת

 

אופן ההכנה:

 

  1. מערבבים בקערה את החמאה המומסת, אבקת השום ועשבי התיבול.
  2. מוסיפים את קוביות הבגט ומערבבים, עד שכל הקוביות יכוסו בחמאה מתובלת.
  3. שופכים שכבה אחידה של הקוביות המצופות על גבי תבנית אפייה.
  4. בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות אופים את הקרוטונים למשך 10 – 15 דק', מערבבים מדי פעם, על מנת לקבל השחמה אחידה.
  5. מצננים.

 

 

רוטב דבש בלסמי דל קלוריות לסלט

המצרכים:

 

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף דבש

1 כף חרדל דיז'ון

1/4 כוס שמן זית כתית מעולה

מלח גס

פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים את המצרכים, ומטבלים את הסלט לפי הצורך.

 

 

 

רוטב אשכוליות ויניגרט דל קלוריות לסלט

המצרכים:

 

2/3 כוס מיץ אשכוליות אדום

1 כף מיץ לימון

2 כפיות דבש

1/4 כפית טימין טרי קצוץ

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

3/4 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

  1. את מיץ האשכוליות מרתיחים בסיר קטן. מבשלים על גבי אש בינונית-נמוכה עד שהוא מצטמצם לחצי, למשך כ – 10 דק'.
  2. מניחים את המיץ לקירור מוחלט.
  3. בקערה בינונית מקציפים את מיץ האשכוליות המצומצם עם כל רכיבי הרוטב למעט השמן.
  4. תוך כדי ערבוב, מוסיפים את שמן הזית בהדרגה, עד להטמעה מלאה של השמן ברוטב.
  5. מגישים מיד.


1 תגובות

מיין תגובות